Amb totes les precaucions que des de fa un any ha imposat la pandèmia, alguns dels recursos del Grup ATRA no han volgut deixar passar l’oportunitat de celebrar un dia com Sant Jordi. L’any passat la Diada va ser més aviat introspectiva i enguany encara no es pot recobrar del tot la normalitat, però sí gaudir una mica més la jornada.

Al Club Social de Vilanova i la Geltrú fa uns dies que els usuaris estan enfeinats, fent dracs i roses amb paper i objectes reciclats. Demà a la tarda aprofitaran per fer un tomb per la ciutat i veure les parades que hi haurà al carrer.

També a la capital del Garraf, la Llar Residència Pàdua ha organitzat uns jocs florals amb els seus membres. Hi participen amb poemes, textos en prosa i roses i divendres a la tarda se’n coneixeran els guanyadors.

A ACTUA, el programa que dona suport a la vida autònoma a persones amb problemàtica derivada del trastorn mental, Sant Jordi serà digital: al compte d’Instagram i a l’aplcació Apptu@ s’hi penjaran textos escrits per les persones usuàries.

El Club Social Salut Mental Gràcia organitza la tercera edició d’uns jocs florals sobre relats. Els participants estan convidats a reescriure un conte clàssic des de la perspectiva de gènere i amb la mirada del segle XXI. Les narracions a versionar són ‘La caputxeta vermella’, ‘Hansel i Grettel’, ‘Els tres porquets’ o ‘La ventafocs’. El guanyador obtindrà un dinar per a dues persones en un restaurant.

Finalment, el Servei Prelaboral de Salut Mental Gràcia arrencarà la diada amb un taller de cal·ligrames amb Núria Basté, seguit d’un taller d’escriptura creativa al migdia. I durant el dia d’avui el servei ha esdevingut un punt d’intercanvi de llibres.