Programa “Actua”, "Actua Dona" i "Actua Jove"

L’Actua’ és un programa comunitari, integrador i d’atenció centrada en la persona. Ofereix suport a la vida autònoma a persones amb problemàtica derivada del trastorn mental, i que presenten dificultats per realitzar les activitats de la vida diària, tant a la seva llar com a l’entorn comunitari. És un programa innovador, que incorpora la participació d’un voluntariat inclusiu, format per persones amb i sense diagnòstic de trastorn mental.

A l’Actua‘ promovem el treball de les persones per a les persones, fomentem la cooperació, el recolzament i l’ajuda mútua, treballem per una societat lliure d’estigmes i en favor de la sensibilització, facilitem la integració a la societat i potenciem l’empoderament de les persones ateses.

Oferim atenció integral a la persona a través d’un equip de professionals i de persones voluntàries, perquè juntes arribem més lluny. Involucrem les famílies, perquè tenen un paper molt important en el procés de recuperació de la persona. Treballem en coordinació i en xarxa, perquè la col·laboració entre persones és indispensable. Potenciem la participació a la societat de les persones amb trastorn mental, perquè tenen molt a aportar des de l’experiència en primera persona.

Fa deu anys que el programa ‘Actua’ es va implantar al territori del Garraf, on ja està molt consolidat, i des de finals de 2016 també som a Barcelona. A partir de la nostra intervenció i experiència, i per tal de donar resposta a noves necessitats detectades en el col·lectiu, el 2017 es van dissenyar i posar en marxa el programa ‘Actua Jove’ i el 2019 el programa ‘Actua Dona’.

D’una banda, l’’Actua Jove’ vetlla per l’empoderament i la plena integració social del col·lectiu de joves i adolescents que conviuen amb una problemàtica associada al trastorn mental. D’altra banda, l’’Actua Dona’ ofereix suport a dones amb problemàtica derivada del trastorn mental, que pateixen o poden haver patit violències masclistes, potenciant el seu procés de recuperació i millorant la seva inserció comunitària i la seva inclusió social.

Si vols formar part del voluntariat dels nostres programes, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

El 13 de setembre de 2019, el programa “Actua” va rebre el distintiu “Actius de l’Acord”, que proporciona visibilitat i difusió de les bones pràctiques impulsades per les entitats socials, així com reconeix l’esforç d’aquelles organitzacions o projectes que estan treballant més activament per promoure el compromís social ciutadà.

Durant l’any 2020, el programa “Actua” ha obtingut el 2n premi a la 27a edició del Premi Voluntariat. A més, el programa “Actua Dona” ha estat guardonat amb el Premi Bizcabar i s’ha convertit en un dels projectes guanyadors de la tercera edició de la convocatòria d’Impuls Social pel Territori organitzada per la Fundació Pinnae. Tres reconeixements al programa en la seva tasca per la promoció de la salut mental, el foment de la inclusió social i el compromís amb les persones més vulnerables.

Informació i contacte

 

Amb el suport de

logo ajuntament Barcelona