Programa “Actua”, "Actua Dona" i "Actua Jove"

L’“Actua” és un programa comunitari, integrador i d’atenció centrada en la persona. Ofereix suport a la vida autònoma a persones amb problemàtica derivada del trastorn mental, i que presenten dificultats per realitzar les activitats de la vida diària, tant a la seva llar com a l’entorn comunitari. És un programa innovador, que incorpora la participació d’un voluntariat inclusiu, format per persones amb i sense diagnòstic de trastorn mental.

A l’”Actua” promovem el treball de les persones per a les persones, fomentem la cooperació, el recolzament i l’ajuda mútua, treballem per una societat lliure d’estigmes i en favor de la sensibilització, facilitem la integració a la societat i potenciem l’empoderament de les persones ateses.

Oferim atenció integral a la persona a través d’un equip de professionals i de persones voluntàries, perquè juntes arribem més lluny. Involucrem les famílies, perquè tenen un paper molt important en el procés de recuperació de la persona. Treballem en coordinació i en xarxa, perquè la col·laboració entre persones és indispensable. Potenciem la participació a la societat de les persones amb trastorn mental, perquè tenen molt a aportar des de l’experiència en primera persona.

Fa més de cinc anys que el programa “Actua” es va implantar al territori del Garraf, on ja està molt consolidat, i des de finals de 2016 també som a Barcelona. A partir de la nostra intervenció i experiència, i per tal de donar resposta a noves necessitats detectades en el col·lectiu, el 2017 es van dissenyar i posar en marxa el programa “Actua Jove” i el 2019 el programa “Actua Dona”.

D’una banda, l’“Actua Jove” vetlla per l’empoderament i la plena integració social del col·lectiu de joves i adolescents que conviuen amb una problemàtica associada al trastorn mental. D’altra banda, l’“Actua Dona” ofereix suport a dones amb problemàtica derivada del trastorn mental, que pateixen o poden haver patit violències masclistes, potenciant el seu procés de recuperació i millorant la seva inserció comunitària i la seva inclusió social.

Si vols formar part del voluntariat dels nostres programes, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

El 13 de setembre de 2019, el programa “Actua” va rebre el distintiu “Actius de l’Acord”, que proporciona visibilitat i difusió de les bones pràctiques impulsades per les entitats socials, així com reconeix l’esforç d’aquelles organitzacions o projectes que estan treballant més activament per promoure el compromís social ciutadà.

Informació i contacte