L’Escola Tècnico-Professional Xavier de Barcelona, amb la col·laboració de Salut Mental Gràcia, presenta el cicle d’itineraris “Barcelona entre anècdotes. Coneix el que mai no has escoltat“. Aquestes visites guiades per la ciutat, dirigides a persones amb malaltia mental, han estat preparades pels alumnes del Grau Superior de Guia, Informació i Assistència Turística, Perfil Animació Turística, de l’Escola Tècnico-Professional Xavier.

Després de rebre formació sobre el col·lectiu de persones amb trastorn mental, els alumnes d’aquest cicle formatiu han dissenyat 7 itineraris especialment adaptats als interessos i les necessitats dels usuaris del Club Social Gràcia i del Club Social Garraf. Aquestes rutes recorreran les següents àrees de la ciutat comtal: el barri Gòtic, les Rambles, el barri de la Ribera, el barri del Raval, la Barceloneta, el Parc de la Ciutadella i la Barcelona modernista. Les rutes tenen una durada aproximada d’una hora i es duran a terme entre els mesos de març i maig.

Aquesta experiència inclusiva i pionera permetrà als usuaris conèixer millor la ciutat, aprendre sobre el terreny i descobrir anècdotes tot passejant per Barcelona. Volem fer extensiu el nostre agraïment a tots els membres de l’Escola Tècnico-Professional Xavier que han fet possible aquesta iniciativa.