Avui, 10 d’octubre, és el Dia Mundial de la Salut Mental. Aquesta commemoració, promoguda per la Federació Mundial de la Salut Mental, va néixer l’any 1992 per equiparar la salut mental amb la salut física. El seus objectius són sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives que en millorin l’atenció.

Enguany, la celebració se centra en la prevenció del suïcidi. Amb el lema “Parlar i escoltar, salva vides”, la jornada vol posar de relleu la importància que les persones en situació de risc puguin expressar les seves emocions, sentir-se escoltades i trencar amb l’aïllament.

Amb motiu de la commemoració d’aquest Dia, des de Grup ATRA s’han dut a terme diferents iniciatives. El passat cap de setmana, membres de la Llar Pàdua, del Club Social del Garraf i del programa “Actua” van participar a les activitats organitzades per la Taula de Salut Mental del Garraf a Vilanova i la Geltrú, en el marc de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental. El dimarts 8 d’octubre l’equip del Servei Prelaboral Salut Mental Gràcia va organitzar la jornada participativa i de diàleg obert “Inserció Laboral, és cosa de tothom!”. I, finalment, ahir dimecres 9 d’octubre, amics i amigues de Salut Mental Gràcia –juntament amb Fundació Joia, Cuida la Vida, Germanes Hospitalàries i l’Associació Arapdis– van reflexionar i obrir horitzons sobre la salut mental a la 2a Jornada “Parlem Obertament”.