Segons diferents estudis científics, viatjar és beneficiós per a la salut. Viatjar obre ments i amplia horitzons, permet trencar hàbits i rutines, redueix l’estrès i l’ansietat i afavoreix l’autoconeixement i l’empatia. Viatjar ens permet descobrir altres realitats, persones i indrets, que ens fan créixer, reflexionar o replantejar-nos les nostres idees i pensaments.

Així, del 13 al 20 de juny, socis i sòcies del Club Social Garraf i del Club Social Salut Mental Gràcia vam realitzar un viatge conjunt a Sevilla, gràcies a la Confederación Salud Mental España com a responsable de la gestió del programa anual de viatges de turisme per persones amb problemes de salut mental cofinançat per l’IMSERSO. Amb moltes ganes i il·lusió, després de dos anys de no poder realitzar aquesta activitat a causa de la pandèmia, 22 membres dels clubs, 2 professionals i 2 voluntàries vam agafar un tren rumb a la capital andalusa.

Durant aquests dies vam conèixer en profunditat la ciutat de Sevilla (Real Alcázar, Plaza España, Parc de María Luisa,…), vam visitar el Parc Natural de Doñana i les localitats de Carmona i Santiponce (fent una visita guiada al conjunt arqueològic d’Itàlica), o vam assistir a un espectacle de Flamenc. Tot i les elevades temperatures vam poder gaudir dels indrets visitats i dels trajectes, de la companyia i de la gastronomia, dels passejos i del dolce far niente.

Viatjar ens permet conèixer el món, i també conèixer-nos millor a nosaltres. Ara, en un moment de nostàlgia, compartim algunes imatges de l’aventura. I és que, com digué l’escriptor nord-americà John Steinbeck, “no són les persones les que fan els viatges, sinó els viatges els que fan les persones”.