Programa de Formació de Voluntariat

A Grup ATRA tenim la immensa sort de comptar amb la col·laboració de persones voluntàries que, de forma totalment altruista, es comprometen a dedicar part del seu temps a oferir atenció i acompanyament a les persones que atenem. Els voluntaris i les voluntàries són una peça fonamental per a la nostra entitat i un valor afegit als nostres programes i serveis. Persones solidàries i compromeses amb el seu entorn; persones que gaudeixen oferint el seu temps a la comunitat; persones generoses i sensibles; persones que contribueixen a crear una societat més justa i solidària.

Entenem la formació com una eina indispensable per fomentar el creixement i el desenvolupament de les persones. Per aquesta raó, els voluntaris i les voluntàries reben formació en drogodependències i salut mental abans de col·laborar en programes i serveis d’aquests camps, actuen coordinadament amb l’entitat i són tutoritzats per professionals.

Des del programa oferim la “Formació de voluntariat en drogodependències i salut mental” destinada a proporcionar els coneixements teòrics i les habilitats indispensables per a totes les persones interessades en col·laborar com a voluntaris i voluntàries en serveis d’atenció a persones amb problemàtica d’addiccions o amb trastorn mental.

Durant la formació, subvencionada i gratuïta per a l’alumnat, es treballen temes com: drets i deures de la persona voluntària, bones pràctiques del voluntariat, conceptes bàsics en salut mental i conducta addictiva, entrenament en límits personals o ètica i confidencialitat en la intervenció de la persona voluntària. A més, la formació vol donar a conèixer serveis de tractament d’addiccions i salut mental, on la persona voluntària pugui col·laborar activament.

Són molts els valors que aporten aquestes persones, sensibles a les mancances i les necessitats de la societat, tot complementant el treball dels nostres equips. Des de Grup ATRA volem agrair el seu suport i la seva implicació, el seu compromís i la seva generositat, gràcies per ser una part essencial de Grup ATRA!

La formació de voluntariat en drogodependències i salut mental compta amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

 

Informació i contacte

A Barcelona:

A Girona: