Amb motiu del Dia Mundial de l’Art, que se celebra el 15 d’abril amb l’objectiu de donar a conèixer la importància de l’art i del pensament creatiu, el Club Social Garraf i la Llar Residència Pàdua han organitzat per segon any consecutiu l’Art Fest, una jornada comunitària i gratuïta que enguany ha comptat amb la participació de Joves Garraf, que s’han encarregat de dinamitzar les activitats de la tarda.

Aquesta iniciativa –que va tenir lloc el passat dissabte 4 de maig- ha servit per omplir la plaça Peixateria de Vilanova i la Geltrú de color, a més d’ocupar l’espai públic, sortir de la rutina i convidar la ciutadania a compartir una estona plegats. A Grup ATRA creiem fermament en que l’art i la cultura transformen les persones i representen una oportunitat única com a forma d’inclusió social.

La novetat de l’edició d’aquest any va ser la participació de Joves Garraf, que van proposar activitats diferents a la tarda, com ara pintura facial i introducció al dibuix manga a càrrec d’Haru Studio, l’escola de dibuix manga de Vilanova i la Geltrú, a la qual agraïm la seva col·laboració voluntària. Des del matí i durant tot el dia es va fer un taller de papiroflèxia; un mural col·laboratiu on hi havien obres dibuixades en gran de diferents artistes, com ara Van Gogh o Frida Khalo, i les persones participants les anaven pintant; un espai per completar l’obra (amb dibuixos de la cara de la Mona Lisa, Van Gogh i la Venus i s’havia de dibuixar la roba i el cabell d’aquests tres personatges de forma lliure); i un espai amb llenços perquè fessin les seves creacions originals.  

Amb un ambient distès i participatiu, persones del Club Social i de la Llar Pàdua van gaudir de les diferents activitats, així com molta altra gent que passava per la plaça i s’hi sumava. A la tarda, una setentena de persones van participar-hi, entre elles un grup de 30 joves de l’esplai de la Geltrú. La valoració de l’Art Fest d’enguany és molt positiva i vam constatar que les persones participants van rebre amb entusiasme la iniciativa. 

Volem agraïr el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú amb la presència de l’alcalde Juan Luís Ruiz i la regidora de Salut Gisela Vargas, així com a l’Oficina Jove, que ens van facilitar part de la infraestructura del festival (equip de so, taules i cadires).