Programa "Parets amb ànima"

“Parets amb ànima” és un projecte que neix de la necessitat d’arribar on els paraules sovint no arriben. Que concep l’art d’explicar històries com a forma de canviar el món. Que creu en l’art com a eina generadora de canvi social i en el seu poder transformador sobre les persones. Perquè l’art és, sobretot, un estat de l’ànima.

El programa converteix l’espai públic del barri de Gràcia de Barcelona en un gran llenç urbà per comunicar, educar i sensibilitzar en matèria d’igualtat, inclusió social, feminismes i sostenibilitat. Fent visible l’invisible.

A través d’uns tallers de creació d’art urbà impartits per expertes grafiteres, es busca visibilitzar la tasca de les artistes i capacitar un grup de dones en situació de vulnerabilitat social. A més, el programa ha dissenyat una ruta que contribueix a donar a conèixer el patrimoni cultural i urbà del barri, mitjançant els murals creats. Fruit d’aquest procés participatiu amb la comunitat, es fomenta un turisme sostenible i de qualitat.

Aquesta activitat està dirigida a persones majors d’edat amb diagnòstic de trastorn mental i/o conducta addictiva, que mitjançant l’oci creatiu i la formació en art mural aprenen una nova professió que els possibilita obrir portes al món laboral i que els permet derrocar estereotips.

“Parets amb ànima” compta amb la col·laboració de Montana Colors, Bruguer i AkzoNobel i l’assessorament de B-MURALS, el primer centre especialitzat en art urbà de Barcelona. La formació i l’elaboració dels murals ha estat realitzada per tres artistes dones, reconegudes internacionalment, expertes en muralisme, i que empren tres tècniques molt diferents: Núria Toll, Lily Brick i MUSA.

“Parets amb ànima” és un programa realitzat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de Barcelona Activa.

Informació i contacte