Aquest ha estat un cap de setmana d’emocions a la Comunitat Terapèutica La Coma i a la Comunitat Terapèutica Can Serra. Ambdós recursos han celebrat una trobada estiuenca i festiva amb familiars.

El divendres per la tarda, la Comunitat Terapèutica Can Serra va organitzar la seva primera jornada estiuenca de portes obertes per a les famílies, amb la intenció que aquestes puguin conèixer el recurs i els i les professionals que en formem part. Les persones usuàries van elaborar per a l’ocasió una revista i van organitzar una ruta teatralitzada per mostrar les instal·lacions. La jornada va finalitzar amb un berenar que, a causa de la pluja, no es va poder realitzar a la zona exterior de Can Serra, ubicada en un entorn natural excepcional. Segons Annabel Recio, directora de la C.T. Can Serra, “tant les persones usuàries com l’equip de professionals han valorat l’experiència com a molt positiva i enriquidora, i han demanat repetir-la i instaurar-la de forma periòdica a la comunitat terapèutica”.

El dissabte, les persones usuàries de la Comunitat Terapèutica La Coma van compartir amb els i les assistents a la trobada de famílies “Y colorín colorado…”, un espectacle teatral que fa setmanes que preparaven. Després van poder gaudir d’un pica-pica, bones converses i unes fantàstiques vistes a Montserrat, en un esplèndid però calorós matí d’estiu.

Aquesta és una oportunitat més per fer comunitat i per a què les famílies coneguin de prop l’espai on fan tractament els seus éssers estimats. En paraules de Francesc Cortés, treballador social de la C.T. La Coma, “el teatre és una gran eina per enfortir la cohesió com a grup. Connecta amb el sentiment de pertinença i fa responsables i partícips les persones residents de l’organització directa d’una activitat a la comunitat. A més, ofereix la possibilitat de descobrir nous interessos i alternatives d’oci saludable, i la visita de les famílies els dona força per seguir endavant amb el tractament en un període difícil com és l’estiu”.