Programa “Horta amb Gràcia”

Horta amb Gràcia és un hort urbà comunitari que ha recuperat un espai buit i en desús, transformant-lo en una zona verda on el conreu d’hortalisses, herbes aromàtiques i plantes medicinals ha esdevingut el protagonista. És un espai d’aprenentatge hortícola que fomenta la biodiversitat basada en criteris ecològics i mediambientals, tot desenvolupant una formació destinada al col·lectiu de persones amb trastorn mental.

D’aquesta manera, es facilita que aquestes persones iniciïn un procés de rehabilitació que n’afavoreixi la inserció sociolaboral posterior i es promouen les relacions amb les persones del barri. Aquest projecte cerca, alhora, impulsar una iniciativa veïnal, social i comunitària: un espai obert al barri, de participació, de trobada i de suport mutu, on poder compartir activitats d’interès, relacionades amb l’agricultura ecològica, l’alimentació sana, la sostenibilitat i el reciclatge.

Horta amb Gràcia s’emmarca dins el programa municipal Pla de Buits Urbans amb Implicació Territorial i Social (Pla BUITS) de l’Ajuntament de Barcelona, que té l’objectiu de dinamitzar terrenys en desús de la ciutat, a través d’activitats d’interès públic de caràcter provisional, impulsades per entitats públiques o privades sense ànim de lucre, afavorint la implicació de la societat civil en la regeneració i dinamització del teixit urbà.

El setembre de 2019, Horta amb Gràcia va rebre el distintiu “Actius de l’Acord, que proporciona visibilitat i difusió de les bones pràctiques impulsades per les entitats socials, així com reconeix l’esforç d’aquelles organitzacions o projectes que estan treballant més activament per promoure el compromís social ciutadà.

T’animes a fer hort? Vols participar en la formació en horticultura ecològica o proposar alguna activitat? Posa’t en contacte amb nosaltres!

 

Informació i contacte

 

Amb el suport de

logo ajuntament Barcelona