Des de fa trenta anys, cada 1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida. Persones de tot el món uneixen esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/sida i mostrar solidaritat internacional. Aquest esdeveniment brinda a tots els coparticipants, tant públics com privats, una oportunitat per donar a conèixer la situació i impulsar avenços pel que fa a la prevenció i el tractament de la infecció en els països amb més prevalença i també a la resta del món.

Cada any, l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut elabora un comunicat per tal de fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH. A aquest manifest s’hi han adherit al voltant de 140 entitats, ATRA i ATART entre elles, que adquireixen un compromís laboral i professional per fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/sida.

La campanya d’aquest any, amb el lema “Un salt endavant cap a la fi de la sida”, vol compartir i assumir el compromís acordat per la comunitat internacional de posar fi a l’epidèmia com a amenaça per a la salut pública, objectiu que forma part de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, aprovada per l’Assemblea de les Nacions Unides.

A més, des de Grup ATRA ens hem sumat a la iniciativa “Surt de Dubtes. Prova ràpida de detecció del VIH”, organitzada per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l’Institut Català de la Salut, la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Oficina Jove del Garraf. Avui dia 1 de desembre, es podrà realitzar, de manera gratuïta i confidencial, la prova ràpida de detecció del VIH a dos punts de Vilanova: a l’ASSIR del CAP Jaume I, de 8h a 20h, i a l’EPSEVG (UPC), de 12h a 16h. També ens trobareu al Punt de Salut, situat a la Rambla Principal de Vilanova (cantonada carrer de Manuel Marquès) de 16.30h a 20h, amb material informatiu i de prevenció.

Tothom és necessari per donar un salt endavant, accelerar la fi d’aquesta epidèmia i construir una societat sense VIH.

Enllaços d’interès:

Comunicat Conjunt Dia Mundial de la Sida 2017:
http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/home_canal_salut/ciutadania/participacio/carpeta_dies_mundials/docs_sida/MANIFEST_17_pdf_def.pdf

Cartell “Un salt endavant cap a la  fi de la sida”:
http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/home_canal_salut/ciutadania/participacio/carpeta_dies_mundials/docs_sida/CARTELL-DMS_17_def.pdf

Generalitat de Catalunya – Dia Mundial de la Sida:
http://canalsalut.gencat.cat/ca/detalls/article/Dia-Mundial-de-la-Sida-00008

Ajuntament de Vilanova – Dia Mundial de la SIDA a Vilanova i la Geltrú:
http://www.vilanova.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=10366699#.WiEk6XmkHcs