Pebrots i tomàquets, aquests són els conreus que s’han plantat aquests dies a l’Horta amb Gràcia, el servei de Salut Mental Gràcia que facilita la reinserció sociolaboral de persones amb trastorn mental. Ara és el moment de plantar-los per poder obtenir els fruits a l’estiu.

Situats entre la Ronda de Dalt i el camp de futbol de Canyelles, als 4.000 m2 de l’hort hi treballen una vintena de persones, entre usuaris i veïns voluntaris. Es tracta d’un projecte social, veïnal i comunitari que, des de 2017, ha omplert d’hortalisses i arbres fruiters ecològics un solar buit.

La iniciativa forma part del Pla BUITS de l’Ajuntament de Barcelona, que dinamitza espais en desús de la ciutat. Dos matins i dues tardes a la setmana s’obren les portes de l’hort perquè hi puguin treballar persones amb un trastorn mental i/o risc d’exclusió al costat de veïns de Canyelles.

Els participants s’ocupen del manteniment de l’hort, força divers i amb plantes aromàtiques que eviten plagues als conreus. Els dies de feina, un cop finalitzada la jornada, es reparteixen la producció del dia.