Vols saber anècdotes i descobrir racons del nostre patrimoni cultural? Vols conèixer la història de la ciutat comtal? Vols aprendre tècniques de comunicació i exposició en públic? Vols sentir Barcelona més a prop? Aquest setembre torna una nova edició –l’11a! – de La meva Barcelona, des dels ulls de la inclusió, una activitat comunitària dirigida a l’apoderament de persones amb trastorn mental, i les inscripcions ja estan obertes.

Amb aquest projecte volem donar a conèixer i apropar la ciutat a persones amb trastorn mental, així com formar-les sobre patrimoni, cultura i turisme perquè, posteriorment, puguin transmetre aquest coneixement i se sentin integrades en el seu entorn comunitari. Alhora, treballem per combatre l’estigma associat al problemes de salut mental, a través de la realització de visites guiades dutes a terme per les persones que han rebut aquesta formació.

La formació és gratuïta, està conduïda per un professional del turisme i la cultura expert en història de l’art i té una durada total de 60h, dividides en dos blocs. Una primera fase de formació teòrica i pràctica i una segona fase de visites guiades pel barri de Gràcia. La part teòrica de la formació es realitzarà a la seu de Grup ATRA, situada a Gran de Gràcia 239, 1r 1a, de Barcelona. Les dates del curs són les següents:

1a part teorico-pràctica:

  • Dates: Dilluns i dimecres del 13 de setembre al 27 de novembre de 2023.
  • Horari: de 10.30 h a 12.30 h.

2a part visites guiades pel barri de Gràcia:

  • Dates: Dilluns i dimecres del 29 de novembre al 20 de desembre de 2023.
  • Horari: de 10.30 h a 12.30 h.

La Meva Barcelona compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, i té com a objectiu millorar les habilitats socials i comunicatives, l’autoestima i el sentiment de pertinença de persones amb trastorn mental, potenciant el seu procés d’integració social. Barcelona és una ciutat fantàstica. Conèixer-la i poder compartir aquest coneixement amb el món és una aventura enriquidora i extraordinària.

Més informació i incripcions: