Avui, 5 de desembre, és el Dia Internacional del Voluntariat, però a Grup ATRA ja vam començar les commemoracions la passada setmana. El dia 1 de desembre vam participar a la jornada “Sumem Mirades” organitzada per la Federació Catalana de Voluntariat Social amb la intenció d’agrair el compromís de les persones voluntàries i reivindicar la força del voluntariat com a activisme i militància.

La  Federació Catalana de Voluntariat Social, la plataforma de referència del voluntariat social a Catalunya, ha organitzat actes a les quatre províncies catalanes per tal de celebrar, agrair i fer visible el compromís de les 85.000 persones voluntàries que estan implicades en les entitats de la FCVS. Sota el lema #SumemMirades, la jornada gironina es va dur a terme a la Casa de Cultura de Girona.

L’acte va començar amb la recepció de les persones assistents amb la música del vibrafonista Andreu Vilar i del pianista Joan Sadurní. I el ritme musical va continuar acompanyant tot l’acte gironí. Així, després de la ponència ‘Les ulleres del voluntariat’ a càrrec del president d’ABIgirona, Jep Soler, es va poder gaudir d’una càpsula musical del voluntari d’Amics de la Gent Gran, Jesús Asenjo.

Seguidament, va ser el torn de conèixer en primera persona la veu de les entitats protagonistes dels tàndems d’experiències ‘Mirades del Voluntariat’: el Casal dels Infants de Salt, la Fundació Llars de l’Amistat Chesire – Llar Oxalis i Contra el Càncer Girona. Entre les diferents taules hi va haver la intervenció musical del vibràfon d’Andreu Vilar i el piano de Joan Sadurní, i també es va fer una petita pausa per al refrigeri. L’acte va continuar amb la lectura d’un poema a càrrec de la poetessa Rosa Font. Finalment, la jornada va acabar amb la lectura del manifest i la cloenda.

Des de Grup ATRA volem celebrar les persones voluntàries avui i tots els dies de l’any. Són empatia, compromís i generositat. Són una part essencial de Grup ATRA!