El Dia Mundial de la Salut i el  Dia Mundial de l’Activitat Física se celebren a l’abril. Tot i que són dates diferents, al Prat es fa una única commemoració, la Festa de la Salut i de l’Activitat Física, i des de l’SPAI i el programa Actua d’ATRA hi hem participat. L’esdeveniment, que es va celebrar a la plaça Catalunya el passat 22 d’abril, posa en valor i fa visibles les diferents administracions, entitats i projectes que treballen per fer que les opcions de vida saludables siguin accessibles i atractives per a tothom.

Enguany és la 6a edició d’aquesta gran acció comunitària, que té com a objectius fer arribar els hàbits saludables a tota la ciutadania, de forma lúdica i accessible. La iniciativa va incloure gimcanes, exhibicions, tallers i activitats dirigides de diversos esports, a més de catorze carpes dedicades a aspectes saludables com el descans, la bona alimentació o l’aprenentatge de primers auxilis.

La Festa de la Salut i de l’Activitat Física està organitzada per l’Ajuntament del Prat de Llobregat, i hi col·laboren nombroses entitats i associacions del municipi, entre elles l’SPAI (Servei Integral per a les Conductes Addictives) i del programa Actua. L’equip de l’SPAI va coordinar la carpa anomenada “Sexe, Drogues i Rock&Roll”, i el programa Actua la carpa de les emocions.

La celebració s’obre a la ciutat per tal que interseccionin els projectes de promoció de la salut i de suport mutu existents al Prat. Una jornada comunitària plena d’esport, salut i bons hàbits que també ha ofert la possibilitat de col·laborar amb la donació de sang als assistents que ho desitjaven.