Programa "Persianes amb ànima"

“Persianes amb ànima” és un projecte comunitari de creació artística col·laborativa que promou la inclusió social i laboral de dones en situació de vulnerabilitat social. Les participants aprenen, a través de l’art urbà, una nova professió que els pot obrir les portes al món laboral i que permet enderrocar estereotips.

Igualtat, inclusió social, inserció laboral, patrimoni cultural i medi ambient van de la mà en la realització d’uns tallers transformadors de les persones i de l’espai. Gràcies a l’art ‒llavor i motor de canvi social‒ descobrim l’entorn, generem comunitat i treballem per un món inclusiu i no sexista.

Diferents il·lustradores i muralistes, especialistes en diverses tècniques artístiques, condueixen els tallers formatius de rehabilitació, disseny i pintura de persianes. Un procés creatiu durant el qual també descobrirem les històries personals que hi ha darrera de diverses persianes del barri. Històries de vida explicades en primera persona, relats que creen teixit social i generen vincles.

Obrim persianes a la inclusió social, tanquem portes a l’estigma!

“Persianes amb ànima” ha estat guardonat amb el Premi Vila de Gràcia a la defensa dels valors cívics, un premi que reconeix l’aportació de persones i entitats a la societat gracienca.

El programa compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de Barcelona Activa, del Departament de Drets Socials i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, així com amb la inestimable col·laboració de Montana Colors.

Informació i contacte