Programa Enxarxa't

Enxarxa’t és un programa de suport i acompanyament dirigit a promoure i facilitar la inserció i l’orientació sociolaboral de persones amb trastorn mental del Garraf, amb edats compreses entre els 16 i els 65 anys. Segons les preferències i potencialitats de les persones usuàries, treballem aspectes previs a la inserció laboral, tot desenvolupant un pla individual d’activitats per potenciar l’autonomia, l’autoestima i la participació en l’entorn comunitari de les persones participants.

Duem a terme un itinerari personalitzat d’inserció i un acompanyament a l’entorn laboral, social, formatiu i comunitari de la persona vinculada. Realitzem conjuntament seguiment individual, potenciació de la capacitació laboral, sensibilització a empreses envers a la situació de les persones amb trastorn mental en l’àmbit del treball i prospecció d’empreses, en col·laboració amb les entitats de partenariat vinculades al projecte i referents al territori en relació al treball empresarial.

Els objectius principals de l’Enxarxa’t són:

  • Apoderar les persones participants.
  • Donar eines a les persones amb trastorn mental per afavorir la seva inserció sociolaboral.
  • Millorar l’autoestima, l’autonomia i la qualitat de vida de les persones beneficiàries del projecte.
  • Vincular a les persones ateses a diferents recursos socials i comunitaris del territori.
  • Potenciar les capacitats del col·lectiu participant.
  • Afavorir la integració laboral en totes les seves dimensions.
  • Potenciar el treball en xarxa al territori.

Enxarxa’t, Garraf en xarxa per la inserció sociolaboral de persones amb trastorn mental, és un projecte col·laboratiu compost per les següents entitats, organitzacions i administracions: ActivaMent, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l’Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf (AFMMG), l’Associació de Persones amb Discapacitat del Garraf, ATRA, el Consell Comarcal del Garraf i l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET). A més, compta amb el suport de l’Obra Social “La Caixa”.

Informació i contacte