Xifres Clau

Què ho ha fet possible?

  • Professionalitat i organització: El sector és petit però està molt professionalitzat i organitzat, acostumat a l’adaptació als canvis.
  • Establiment de protocols: Des de l’inici de la pandèmia, es van marcar uns protocols molt estrictes de neteja i protecció, tant dels equips de professionals com de les persones ingressades als centres. Els protocols es van compartir i retro-alimentar entre totes les entitats del sector.
  • Xarxa de recursos i bones pràctiques: El sector es va organitzar ràpidament compartint recursos i bones pràctiques. Per exemple, des del primer dia es van tancar portes i es va permetre a les persones amb famílies que podien contenir la situació que anessin a fer el confinament a casa amb un seguiment molt intensiu per part de l’equip del seu estat i del procés terapèutic. Això ha suposat tenir els centres menys massificats i poder respectar la distància social tan necessària en aquests moments.
  • Solidaritat: S’ha comptat amb la solidaritat de l’entorn comunitari (ajuntaments, associacions, voluntariat) on cada centre està perfectament integrat degut a la tasca feta de treball comunitari durant els més de 25 anys de funcionament.

A dia d’avui, i després d’un mes on s’han viscut situacions molt complicades però també molt enriquidores, tenim la mirada posada en el futur immediat: el moment del desconfinament i de tornar a obrir portes.

Per poder seguir afrontant amb èxit aquest nou repte resulta del tot necessari poder tenir accés als tests de detecció del covid-19 i als materials de protecció, per tal de tenir la major certesa possible que els centres continuïn essent espais segurs. Per això, demanem a les institucions competents que ens tinguin en compte i ens prioritzin a l’hora de la seva distribució.

Descarrega la infografia amb les dades aquí.

 

Per a més informació:

Federació Catalana de Drogodependències
www.fcd.cat
93 289 05 30
fcd@fcd.cat

 Coordinadora de Comunitats Terapèutiques, Pisos de Reinserció
i Centres de Dia per a Drogodependents de Catalunya
www.coordinadrog.org
93 237 68 24
info@coordinadrog.org