Després de 2 anys de Sant Jordis atípics, esperàvem amb moltes ganes aquesta diada. Des dels Clubs Socials de l’entitat fa temps que preparàvem  la celebració, i ni la pluja ni la calamarsa van evitar que la gaudíssim al màxim.

Des del Club Social Salut Mental Gràcia vam organitzar un concurs de relats curts. En una entrega de premis realitzada al Club, es van donar a conèixer les històries guanyadores. “Treball literari Sant Jordi 2022 Contra el Racisme” d’Àlvar C. va endur-se el primer premi; en segon lloc va quedar la peça  “El Racisme al segle XXI” d’en Segio G.; i el tercer premi va ser per a “Joven y Valiente” d’Adrià R.

Enguany, com a novetat, els relats guanyadors tindran l’honor de ser exposats a la Biblioteca Vila de Gràcia. Podeu passar a llegir-los durant tota aquesta setmana al Carrer del Torrent de l’Olla, 104, on està ubicada la biblioteca.

D’altra banda, des del Club Social Garraf vam organitzar una parada situada a la Rambla de Vilanova, l’artèria principal de la localitat. A la parada s’hi podien trobar llibres i roses. Els llibres eren de segona mà, recopilats per les persones usuàries del servei. Les roses anaven acompanyades d’una targeta motivadora sobre salut mental i benestar emocional, elaborada per assistents al taller de català.

A la parada també s’hi podien adquirir punts de llibre dissenyats per membres del taller de fotografia i mòbil, així com múltiples treballs artesanals –com ara bosses de tela, porta encens, testers, espelmes o arracades− elaborats per persones usuàries del taller de reciclatge i arts manuals. El taller de reciclatge és una activitat en la qual treballem amb material recuperat o bé dissenyem peces que contribueixen a tenir cura del medi ambient, promovent les “Tres R”: reduir, reutilitzar i reciclar.