L’any passat va acabar el programa “Parets amb Ànima”, però els seus resultats (i la seva ànima) segueixen presents al barri. Com ja us vam avançar, durant aquest mes de febrer podeu visitar l’exposició fotogràfica sobre el projecte al Casal de Barri Can Carol, i ara compartim amb vosaltres una nova iniciativa: les rutes amb ànima autogestionades.

Ja està disponible a la nostra pàgina web un plànol de les “Rutes amb ànima, per descobrir el patrimoni cultural i urbà del barri de Vallcarca. Una oportunitat més per viure l’art com a eina d’inclusió i transformació social. Aquesta ruta és un itinerari per diferents punts emblemàtics de la zona, entre ells els 3 murals que van crear les artistes Núria Toll, Lily Brick i MUSA, en el marc del projecte “Parets amb Ànima” i en col·laboració amb les alumnes d’aquesta formació.

El plànol suggereix una ruta a seguir i aporta una breu explicació dels punts clau, de manera que fa possible realitzar l’itinerari de forma autònoma i al ritme convenient. La durada  aproximada de la visita és d’entre 45 minuts i 1 hora; el recorregut són uns 1,3 km i en alguns punts compta amb una mica de desnivell.

Hem anomenat aquesta iniciativa “Rutes amb ànima, l’autogestió”  en honor al mural elaborat per  l’artista urbana MUSA ─formadora del programa─ titulat també “Autogestió”, on proposem iniciar o acabar l’itinerari.  Aquest mural, situat al Punt Verd de l’avinguda Vallcarca 71, és un missatge compartit pel barri i per les participants de “Parets amb Ànima”. Una crida a l’autogestió personal i social, a prioritzar la vida i a posar-la al centre. En aquesta obra destaquen les lletres de diferents colors, que representen la diversitat, acompanyades de detalls alegres, i que contrasten amb un fons fosc metàfora del buit des d’on tot és possible.