La Fundació Pinnae va fer públics la passada setmana els 23 projectes que es beneficiaran dels ajuts de la seva cinquena Convocatòria Impuls pel Territori. La convocatòria va estar oberta entre el 19 d’abril i el 16 de maig i s’hi van presentar 60 projectes d’entitats que treballen amb l’objectiu d’ajudar a persones i col·lectius vulnerables, i que es desenvolupen dins les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf.

Un dels projectes seleccionats ha estat la Xarxa Joves Garraf, d’ATRA Associació. Xarxa Joves Garraf pretén acompanyar a les persones joves del Garraf (amb i sense malestar psicològic) per a que generin vincles, trobin entorns segurs entre iguals i participin activament en la proposta d’oci i lleure saludable i inclusiu al territori. El projecte té com a eix central la participació activa del jovent en el disseny, execució i avaluació del projecte i compta amb el suport de la Regidoria d’Infància i Joventut i la xarxa sanitària i social per fer-ho possible. Xarxa Joves Garraf té l’objectiu de reduir les pràctiques i conductes de risc, així com el patiment i l’aïllament social, i fomentar els processos de recuperació, participació i socialització juvenil acompanyant adolescents i joves per a que s’auto-organitzin en comissions de treball i impulsin l’oferta d’activitats de lleure i oci.

La convocatòria Impuls pel Territori 2023 s’ha adreçat a totes aquelles entitats de l’economia social que es dediquen a l’àmbit cultural, artístic, mediambiental i/o esportiu, a més a més de les entitats d’àmbit social. La decisió dels projectes seleccionats es va prendre el 12 de juliol de 2023 en la sessió del Patronat de la Fundació Pinnae celebrada a Vilafranca del Penedès. Per dur a terme la decisió es va comptar amb el suport i l’assessorament de la Fundació Pere Tarrés, entitat reconeguda i amb una llarga experiència en aquest tipus d’accions; i es va realitzar l’avaluació final dels projectes seguint els criteris i requisits establerts a les bases, atenent a la seva viabilitat tècnica i econòmica, i amb especial atenció al seu impacte en el territori i en les persones.

Amb aquesta convocatòria, la Fundació Pinnae contribueix a la millora social de l’entorn, impulsant nous projectes amb capacitat transformadora, i donant suport a diferents entitats de la Vegueria Penedès. L’objectiu de la convocatòria és recolzar a aquelles organitzacions que treballen en xarxa per fer front a les principals mancances i reptes de la nostra societat i amb un ferm compromís vers tot el teixit social d’aquest territori.