Ens fa molta il·lusió anunciar que el programa “Actua Dona, d’ATRA Associació, ha estat guardonat amb el Premi Bizcabar. El Premi Bizcabar se centra en el finançament i el suport de projectes impulsats per entitats sense ànim de lucre i destinats a millorar la situació de vulnerabilitat de col·lectius en risc d’exclusió social.

El passat dijous el comitè de selecció del Premi Bizcabar va resoldre la sisena convocatòria d’ajuts. Aquest any, el certamen ha prioritzat projectes dedicats a atendre necessitats bàsiques de col·lectius en risc d’exclusió social, la situació dels quals s’ha vist agreujada a conseqüència de la crisi provocada per la pandèmia del Covid-19. Un total d’11 projectes han estat premiats, entre ells, el Programa “Actua Dona”.

Amb l’ajuda d’aquesta subvenció, el programa té previst desenvolupar una aplicació que permetrà capacitar digitalment les dones, així com facilitar i millorar la seva comunicació tant durant el període de confinament com en el futur.

L’“Actua Dona” és un programa comunitari, integrador i d’atenció centrada en la persona. Ofereix suport a dones amb problemàtica derivada del trastorn mental, que pateixen o poden haver patit violències masclistes, potenciant el seu procés de recuperació i millorant la seva inserció comunitària i la seva inclusió social. A més, és un programa innovador, que incorpora la participació d’un voluntariat inclusiu, format per persones amb i sense diagnòstic de trastorn mental.