“Allò que la fotografia reprodueix a l’infinit únicament ha tingut lloc una vegada: repeteix mecànicament allò que mai podrà repetir-se existencialment” afirma Roland Barthes al seu celebrat assaig La càmera lúcida. Notes sobre la fotografia. Dos objectius han captat l’essència de “Persianes amb Ànima”, el del fotògraf Kike Planelles i el de la documentalista Aïda Torrent de Camille Zonca. Dos objectius que ens permetran conservar un testimoni visual d’aquest projecte transformador de les persones i els espais, més enllà del que deixen les pròpies persianes.

El proper dimecres 5 d’octubre a les 19h inaugurarem l’exposició fotogràfica sobre “Persianes amb Ànima” al Centre Cívic Carmel, i posteriorment projectarem en primícia el documental sobre el projecte que ha elaborat la productora Camille Zonca, especialitzada en continguts innovadors per a comunicar valors. A més, l’exhibició fotogràfica romandrà exposada al Centre Cívic durant un mes, i es podrà visitar del 6 d’octubre fins al 3 de novembre.

“Persianes amb ànima” és un projecte comunitari de creació artística col·laborativa que promou la inclusió social i laboral de dones en situació de vulnerabilitat social. Un projecte que creu en l’art urbà com a eina de transformació social, com a palanca de canvi intern i extern, com a teràpia i com a mitjà per agitar consciències.

Durant aquest 2022 hem omplert de vida i color 9 persianes de diversos comerços del barri del Coll, amb uns dissenys que obren una nova via de comunicació i que parlen de les petites grans històries que hi ha darrera de cada persiana. Hem canviat el barri, però també hem canviat nosaltres, i en aquesta exposició us ho volem explicar.