El proper dissabte 17 de desembre de 10 h a 14 h realitzarem portes obertes l’Espai Font Baliarda. Font Baliarda és un projecte d’agroecologia social i comunitària, una proposta de coresponsabilitat ciutadana per a la preservació dels recursos naturals i la recuperació de l’agricultura urbana a la ciutat de Barcelona.

Aquest projecte inclusiu i comunitari consta d’un bosc comestible –el Verger de Font Baliarda– on hi ha plantades varietats d’arbres fruiters tradicionals i resilients de la zona. També s’hi inclou una àrea de cultiu d’hortalisses, flors, plantes aromàtiques i medicinals, apostant per la recuperació i conservació d’aquelles varietats locals de Catalunya.

El projecte cerca impulsar una iniciativa veïnal, social i comunitària: un espai obert al barri, de participació, trobada i suport mutu, així com d’inclusió de col·lectius en risc d’exclusió social. Un entorn acollidor, ubicat a un dels barris de muntanya de la ciutat, que posa en valor l’apoderament de la comunitat i transita cap a una societat més conscient, participativa i coresponsabilitzada. Un espai d’acció i d’autogestió social col·lectiva.

Convidem a entitats, col·lectius, grups i persones a venir a gaudir de les activitats que durem a terme durant les portes obertes. Presentarem el projecte i l’espai i podreu participar en la plantació d’alguns arbres fruiters. A més, serà també una gran oportunitat per recollir idees, propostes i interessos, amb la voluntat d’anar conformant el projecte comunitari i cooperatiu pel que apostem.

 

  • Data: Dissabte 17 de desembre de 2022
  • Horari: 10 h a 14 h
  • Ubicació: Carretera alta de roquetes, 56, 08035, Barcelona
  • Informació i inscripcions: fontbaliarda@grupatra.org