Pianos Vius és una associació cultural sense ànim de lucre que promou la música en tots els seus àmbits i estils, i en particular l’ús del piano com a instrument per omplir els espais de música i emocions. Doten de pianos espais públics i privats arreu de la geografia catalana, de manera que els pianos tenen una segona vida i les persones poden gaudir de música en directe. I han tingut la generositat de cedir-nos un dels seus pianos per a la Comunitat Terapèutica La Coma.

La Comunitat Terapèutica La Coma és un servei especialitzat en l’atenció i el tractament de persones amb conducta addictiva ubicat a Monistrol de Montserrat.  A través del Raül Hernández ─el musicoterapeuta de la comunitat que coneixia la iniciativa─ ens vam posar en contacte amb Pianos Vius. La cessió d’aquest piano ens ha donat la possibilitat d’incorporar aquest instrument a les nostres sessions de musicoteràpia i d’acostar-lo a les persones usuàries de la comunitat.

“La iniciativa ha tingut una fantàstica acollida entre l’equip i les persones usuàries. És una oportunitat única per aprendre i integrar la música al dia a dia de la comunitat. Disposar d’un piano al recurs és quelcom que d’altra manera no ens hauríem pogut ni imaginar” explica l’Aida Sánchez, directora de La Coma.

Gràcies infinites per la vostra generositat, Pianos Vius. De ben segur que el llenguatge universal de la música ens ajudarà a connectar amb nosaltres i amb els altres, i ens aportarà noves eines per seguir avançant conjuntament. Perquè, en paraules de Plató, “La música dóna ànima a l’univers, ales a la ment, vols a la imaginació, consol a la tristesa, i vida i alegria a totes les coses”. Què la música ens acompanyi!