Amb motiu de la celebració de Corpus Christi, el passat 19 de juny, es van elaborar catifes de flors al paviment del casc antic de la vila de Monistrol de Montserrat. Diverses persones usuàries de la Comunitat Terapèutica La Coma, ubicada en aquesta localitat, van participar en la creació d’aquestes aquestes peces.

Les catifes són obres d’art efímer que tradicionalment s’elaboren amb pètals de flors, flors senceres i herbes, per bé que ja fa uns quants anys que s’experimenta amb més materials, com ara llavors, serradura o marro de cafè. Poden representar motius molt diversos, però els més freqüents solen anar lligats a la religiositat pròpia de Corpus, a la primavera, a temes locals o simplement representar motius geomètrics.

La nostra activitat està sempre inserida en l’entorn comunitari. Volem formar part de manera activa del que ens envolta, i col·laborar en l’execució d’aquestes catifes, a banda de ser un plaer artístic, és un exemple més de treball amb i per a la comunitat que es realitza des de la pròpia comunitat terapèutica.