Persianes amb Ànima, el programa comunitari de Grup ATRA que busca transformar la vida de les persones a través de l’art, ha portat a terme una nova acció conjunta amb Coll Amunt, l’associació de comerç del barri del Coll (Gràcia), amb l’objectiu de connectar les escoles amb els negocis locals i conscienciar de la importància del comerç de proximitat. El primer centre educatiu en participar d’aquesta iniciativa ha estat l’escola Farigola de Vallcarca, el passat divendres 24 de maig.

 En aquesta jornada, un total de 105 estudiants van participar al taller d’art urbà que es va fer al pati de l’escola amb l’artista Wendy Rojas, on es van pintar amb esprai unes estructures cúbiques de cartró amb diferents paraules que representen l’esperit dels comerços de l’associació i també de l’escola. Aquestes obres d’art comunitari s’exposen des d’aquest dissabte 1 de juny als aparadors de les botigues de l’associació, amb motiu de la Festa Major del Coll.

 Crear sinergies i educar en un consum crític i responsable

L’objectiu del projecte és crear sinergies, afavorir entre l’alumnat el coneixement dels comerços del barri, i alhora educar per un consum crític i responsable. En aquest sentit, l’activitat també va incloure una xerrada per part dels membres de Coll Amunt sobre la importància del comerç del barri. Després d’aquesta primera acció a l’escola Farigola, P.A. i Coll Amunt! volen fer arribar el projecte a més centres educatius del barri.

Tant per a Persianes amb Ànima com per a l’associació Coll Amunt! els projectes educatius i comunitaris ajuden a fomentar valors d’igualtat, civisme i respecte especialment entre el jovent. També es una manera de connectar l’escola amb els negocis del barri i conscienciar de la importància del comerç de proximitat de cara a la sostenibilitat.