Fa una setmana vam estrenar el recorregut fotogràfic sobre el programa “Persianes amb Ànima” al nou espai d’exposicions del Districte de Gràcia. Després de mesos de reformes, aquesta sala situada a l’entrada de l’Ajuntament del barri i on abans s’hi ubicava el bestiari popular, acollirà fins al 4 d’abril l’exposició de fotografies del projecte comunitari de creació artística col·laborativa de Grup ATRA.

Durant la inauguració, Àngels Tomàs, consellera del districte de Gràcia, va presentar l’exposició i va destacar que “Persianes amb Ànima és un projecte que enamora”. També van compartir unes paraules l’equip del programa, Blanca Olivares, Sara Ferreira, Noelia Ramírez, i el fotògraf Kike Planelles. Posteriorment, es va projectar el curt documental sobre la iniciativa i, en paral·lel, les persones assistents van poder participar d’una acció col·lectiva de live painting a la Plaça de la Vila.

La inauguració va tenir un gran èxit d’assistència. Moltes persones van acompanyar-nos i van visitar l’exposició, entre elles Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona. També alumnes, artistes, comerciants i associacions del barri que han col·laborat en el projecte, així com mitjans de comunicació local, membres d’altres entitats i amistats.

A “Persianes amb Ànima” no podem parar de crear i el proper dissabte 25 de març, de 12 h a 14 h, ens trobareu pintant un mural al Jardí de l’Alzina (C/ Manrique de Lara 7, Barcelona). Aquesta iniciativa ha estat organitzada per la plataforma Salvem l’Alzina, i mentre les alumnes del programa, juntament amb les artistes Lara Gombau i Cristina Méndez, pintin el mural podreu gaudir d’un concert de Troffahamra.

Fotografies: @kike_p73