Persianes amb ànima, el projecte artístic i comunitari de Grup ATRA que promou la inclusió social i laboral de dones en situació de vulnerabilitat, ha conclòs aquest mes la seva participació a Camí de la Solidesa, un programa de Barcelona Activa que ajuda a organitzacions de l’Economia Social i Solidària a consolidar-se; aquesta n’és la vuitena edició.

Blanca Olivares, responsable de Persianes amb Ànima, va fer la presentació del projecte davant d’un grup d’experts de Barcelona Activa, el qual premiarà tres iniciatives del total de setze que han participat en aquesta edició. Més enllà del premi, Blanca Olivares ha valorat l’experiència com a positiva perquè “permet conèixer altres entitats i crear sinèrgies amb elles, a més de ser una eina per enfortir el projecte”. Durant set mesos (de maig a novembre de 2023), les participants han treballat un Projecte d’Enfortiment per donar resposta a alguna de les necessitats identificades.

En aquest sentit, Persianes amb Ànima ha desenvolupat una nova línia de serveis i durant el programa ha determinat el seu segment de clientela i ha creat un pla de viabilitat econòmica fent servir una política de diferenciació de preus.

Camí de la Solidesa està impartit i dirigit per dones i busca crear sabers i experteses compartides. Amb les anteriors edicions, han passat pel programa 101 organitzacions amb la participació de més de 200 dones.