Sant Jordi i Santa Gina és una festa que conté tot el que ens agrada. És cultura, flors i amor. Llibres que fan olor de nou, carrers que vibren i colors de primavera. I a Grup ATRA ho celebrem de valent. Són moltes les iniciatives que hem dut a terme el 23 d’abril, però també els dies previs, per això volem fer un repàs de les més destacades.

Des del Club Social Garraf han estat preparant aquest dia des de fa mesos. Durant tot el diumenge van gestionar una parada solidària a la Rambla de Vilanova i la Geltrú, ubicada davant el Teatre Principal. En aquesta botiga hi van vendre roses, recobertes amb uns bonics embolcalls dissenyats pels i les joves del programa Joves Garraf i pel grup de dones del Club. A més, a la parada també s’hi podien adquirir punts de llibre creats amb flors i fulles seques o a partir d’imatges del taller de fotografia, així com espelmes, clauers, imants, arracades i tote bags dissenyades i elaborades al taller de reciclatge i arts manuals. Tot l’import recaptat anirà destinat íntegrament a subvencionar activitats que realitzen les persones sòcies del Club.  

Al Club Social Salut Mental Gràcia tenien tantes ganes que arribés la diada que van celebrar pre-Sant Jordi el dissabte 22 d’abril. Van dur a terme un seguit d’activitats obertes a la comunitat com ara una xocolatada popular, una lectura oberta de tastets literaris i una passejada cultural. A Llar Residència Pàdua van organitzar uns jocs florals i el dia de Sant Jordi van sortir a veure les parades i a respirar la celebració; i a la Llar Residència Gràcia van realitzar un taller de pintura de roses.

Les persones usuàries de la Comunitat Terapèutica Can Serra van fer un taller de roses i punts de llibre per regalar a amistats i familiars durant les sortides; i a la Comunitat Terapèutica La Coma van dur a terme diversos tallers ‒de roses de tela, de poemes i relats curts, de punts de llibre o de haikus‒, una excursió a Montserrat i una trobada amb el Grup d’Autoajuda.

L’SPAI, Servei Integral per a les Conductes Addictives, va participar el divendres 21 d’abril a la celebració de la diada de Sant Jordi al barri de Sant Cosme. Una festa organitzada per l’Ajuntament del Prat de Llobregat, conjuntament amb associacions, entitats veïnals i la comunitat educativa del barri. Durant la jornada  tota la ciutadania va poder gaudir de diferents activitats pensades per a totes les edats: una sessió de conta-contes, un taller de punts de llibre, partides d’escacs, un espai de jocs per ambients, una gimcana, un servei de BookCrossing (intercanvi de llibres), o la creació col·laborativa d’un diccionari de Sant Cosme. El gegant llibre en blanc, que contindria el diccionari, es va fabricar al taller de manualitats del Programa Lliure d’Addiccions de l’SPAI, i l’equip de l’SPAI va dinamitzar la creació d’aquesta obra lexicogràfica especialitzada en el barri, un diccionari de termes que defineixen i parlen de l’essència de Sant Cosme.

Ahir va ser Sant Jordi, i ja l’estem enyorant 😉