L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Taula de Salut Mental del Garraf, de la que Grup ATRA formem part, vam posar en marxa el passat setembre la campanya “El teu benestar també és salut. Cuida’t”. Aquesta iniciativa pretén conscienciar la ciutadania de la importància de tenir cura del benestar emocional i donar-li a conèixer els recursos i serveis que hi ha disponibles al territori. La campanya va començar a finals de setembre i s’ha estès amb diverses accions durant tot el mes d’octubre.

Una de les accions celebrades ha estat la FiraBEC, que va tenir lloc el passat dijous 27 d’octubre al Parc de Baix-a-Mar. La FiraBEC és la primera Fira de Benestar Emocional i Comunitari que s’ha fet a Catalunya i, en aquesta ocasió, estava espacialment adreçada a joves. La mostra té la intenció de donar-los a conèixer els espais d’atenció i les activitats que aporten benestar i milloren la salut mental.

Durant aquesta innovadora aposta es va poder gaudir de diferents propostes que són font de salut i benestar: concerts, pràctica esportiva d’slackline, escala-caixes o cal·listènia, així com activitats tecnològiques, artístiques i culturals. També s’hi van poder trobar estands per conèixer el funcionament d’iniciatives com el Punt Lila i per acostar als i les joves els actius de salut locals, és a dir  professionals, recursos i entitats que aporten benestar emocional i acompanyament emocional.

Grup ATRA ha participat a l’organització de la FiraBEC, la qual ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona. La iniciativa ha tingut una gran acollida per part del públic jove, que va agrair una proposta com aquesta en un moment de grans canvis a nivell personal.