Ja tenim dates per a les edicions 2020 de la “Formació de voluntariat en Drogodependències i Salut Mental” d’ATRA.  Enguany es duran a terme 4 edicions a Barcelona:

1a edició: 27, 28, 29 i 30 d’abril
2a edició: 8, 9, 10 i 11 de juny
3a edició: 28, 29 i 30 de setembre i 1 d’octubre
4a edició: 23, 24, 25 i 26 de novembre

Els cursos es realitzaran a la seu d’ATRA (C/ Gran de Gràcia 239, 1r 1a, 08012, Barcelona), de 16 h a 19 h.

Des de Grup ATRA entenem la formació com una eina indispensable per fomentar el creixement i el desenvolupament de les persones. Per això, aquest curs proporciona els coneixements teòrics i les habilitats indispensables per a totes les persones interessades en col·laborar com a voluntaris i voluntàries en serveis d’atenció a persones amb problemàtica derivada de les addiccions o el trastorn mental.

Durant la formació, subvencionada i gratuïta per a l’alumnat, es treballen temes com: drets i deures de la persona voluntària, bones pràctiques del voluntariat, conceptes bàsics en drogodependències i conducta addictiva, entrenament en límits personals o ètica i confidencialitat en la intervenció de la persona voluntària. A més, la formació vol donar a conèixer serveis de tractament d’addiccions i salut mental, on la persona voluntària pugui col·laborar activament.

La formació de voluntariat en drogodependències i salut mental compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.