Diuen que “viatjant en companyia, no és llarga cap via”. I aquesta màgia sorgeix sempre que els Clubs Socials de Grup ATRA es reuneixen per fer el seu viatge d’estiu. Un viatge que sempre es fa curt i que és possible gràcies a la Confederación Salud Mental España com a responsable de la gestió del programa anual de viatges de turisme per persones amb problemes de salut mental cofinançat per l’IMSERSO.

Durant 5 dies de juliol, socis i sòcies del Club Social Salut Mental Gràcia de Barcelona i del Club Social Garraf de Vilanova i la Geltrú han descobert conjuntament La Rioja. Van fer una visita guiada per Logroño, que els va permetre conèixer de prop les muralles, el Parlament, l’Església de Santiago, la Plaza de la Oca, el Puente de Hierro, la Calle Portales, el Palacio de los Chapiteles o el Mercado de Abastos. Van passejar per Alfaro, on s’allotjaven, i on està ubicada la famosa Colegiata de San Miguel Arcángel, lloc de residència de la colònia de cigonyes més gran del món.

També van recórrer Calahorra, on una periodista d’El Diario de la Rioja que estava fent un reportatge sobre el turisme a la ciutat els va fer una fotografia que va sortir publicada l’endemà. Van visitar Las Cuevas de los 100 Pilares, que va representar gairebé una ascensió a l’Everest amb intensíssimes pujades. I van tenir temps de remullar-se i relaxar-se a les increïbles Pozas de Arnedillo. Unes basses d’aigües termals que estan a uns 41 graus de temperatura, i que es troben situades al costat d’un fred riu, on només tres valentes van atrevir-se a submergir-se. Tot amenitzat, durant els trajectes en bus, per grans èxits del disc Caribe 2000 punxats pel conductor de l’autocar, l’Antoni.

27 persones sòcies dels clubs socials han participat d’aquesta aventura, acompanyades per dues professionals i dues voluntàries. Una experiència que ens convida a descobrir món i a conèixer-nos millor, a fer comunitat i cohesió, a sortir de la nostra rutina i zona de confort. Perquè, com digué Henry Miller, “El destí del nostre viatge no és mai un lloc, sinó una nova manera de veure les coses”.

Activitat realitzada amb el suport de: