Des del taller d’escriptura terapèutica del Servei Prelaboral Salut Mental Gràcia es va organitzar un concurs de microrelats amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

La convocatòria estava oberta a totes les persones usuàries de Grup ATRA i l’extensió màxima dels textos no podia superar les 150 paraules. Els escrits havien de versar sobre la situació de desigualtat que pateixen les dones a la societat i a l’entorn laboral, per tal de conscienciar i denunciar aquesta realitat.

Avui, 8 de Març, publiquem els relats guanyadors. Enhorabona a les autores!

 

Hauria o no hauria?

Què hi faig jo aquí a la matinada? L’hauria d’haver rebutjat! Sense por, cabòries teves, ets massa hipersensible… Però no és segur, no. Massa fosc. No veig ningú als balcons. Oficines? Si és així, mau…
Prou! Peus a terra, no exageris. Òndia, cap a on he de tirar? M’he despistat. Nervis, sempre igual. El cafè m’ha pujat la tensió, segur. La pròxima un Cacaolat.
Qui ve? Però no et giris! Encara pensaran que te’ls mires. Així que no es noti gaire, miraré de reüll al creuar… Ves més ràpid, per si de cas. Mai se sap. Millor prevenir. La veïna també pensava que no era res i mira, al portal.
Coi! Ara un que surt de casa. Vinga, prou paranoies… Què fa? Mira que hi ha lloc per passar que m’ha de trepitjar els talons!
No hauries d’haver agafat la feina, mira com estàs.
No és segur, no: encara no.

Ximena Colom (Pseudònim: Simone Bird)

Dones Ocell

Em van encadenar amb grillons al néixer… fràgil, submisa, depenent, incapaç, lletja, ximple.
Caminava arrossegant cadenes, sonaven tant que era impotent d’escoltar la meva pròpia veu, estaven present a cada tasca, cada paraula, cada mirada… però es van oblidar de tancar la porta i a amagades cada tarda berenava lletres.
Històries de dones lliures que van trencar cadenes.
Al principi, vaig sentir vertigen i por, però poc a poc vaig notar com la meva ànima i el meu pas enfortíem amb cada exemple.
Em van abraçar càlides, sentint-les molt a prop, em vaig construir de nou, vaig enderrocar l’acer i ara tinc ales en lloc de pors.

Aida Caminal (Pseudònim: Heidi)