L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha habilitat un habitatge per reforçar l’atenció a persones en una situació d’alta vulnerabilitat social (soles, sense llar i sense xarxa familiar ni social) que precisen d’un acompanyament professional continuat i de proximitat per tal de millorar la seva salut i el seu benestar.

Aquest recurs municipal, anomenat Cal PEP: Pis d’Evolució Personal, va obrir les seves portes el passat dilluns 19 d’octubre i te capacitat per acollir fins a 9 persones. L’habitatge està ubicat en un local contigu a l’SPAI (Servei Integral per a les Conductes Addictives) i està gestionat per professionals del Servei de Proximitat d’ATRA, un equip interdisciplinari i especialitzat en l’àmbit de la inserció social i la salut. El recurs ofereix assistència les 24 h, els 365 dies de l’any.

Els objectius prioritaris de l’habitatge són proporcionar a les persones usuàries unes condicions de vida normalitzades en un habitatge inserit a la comunitat; oferir un espai de relació quotidiana, diàleg i resolució de conflictes i unes pautes de convivència i de relació socialment ajustades; donar l’oportunitat de participar i vincular-se als recursos de l’entorn comunitari; i facilitar l’aprenentatge i la consolidació d’estratègies necessàries per a la millora de les condicions de vida.

En definitiva, amb la intenció de promoure un context per desenvolupar els canvis necessaris i l’evolució en una nova realitat social, aquest nou servei permetrà a les persones beneficiàries realitzar un procés de recuperació i reinserció social, comunitària, laboral i/o de salut.