El Dia Mundial de la Salut  i el  Dia Mundial de l’Activitat Física se celebren a l’abril. Tot i que són dies diferents, al Prat de Llobregat es fa una única commemoració. El dissabte 2 d’abril tindrà lloc la Festa de la Salut i de l’Activitat Física, un esdeveniment que  posa en valor i fa visibles les diferents administracions, entitats i projectes que treballen per fer que les opcions de vida saludables siguin accessibles i atractives per a tothom.  Per fi, es recupera aquesta proposta que, amb motiu de la pandèmia, va quedar suspesa els últims dos anys.

La jornada tindrà lloc de 10.30 h a 13.30 h i de 16.30 h a 19.30 h a la Plaça de Catalunya. En aquesta edició, el fil conductor serà la Prescripció Social, un dels projectes tractors del Pla Local de Salut. Els diversos àmbits de la Prescripció social hi estaran representants: activitat física, cultura, persones grans, integració i orientació, joves, millores personals i relacionals, voluntariat i criança. 

El Servei Integral per a les Conductes Addictives (SPAI) d’ATRA Associació, en col·laboració amb el SISA, formarem part d’aquesta iniciativa municipal. Ens trobareu a la carpa de joves, on podreu participar en diferents activitats, com la reflexió envers els estereotips de gènere o la realització d’un circuit immersiu de simulació per experimentar els efectes del consum de substàncies en la percepció de la realitat i el control/descontrol del propi cos.

A més, hi haurà inflables, una gimcana infantil, activitats dirigides d’activitat física i de moviment, exhibicions, una  unitat mòbil de donació de sang, tallers infantils de sensibilització en hàbits saludables, i moltes coses més. Us hi esperem!