Del 8 al 13 de novembre s’ha celebrat “Riures d’Emergència“, títol de la 8a Setmana de l’Humor Llatinoamericà que organitza Casa Amèrica Catalunya. L’edició del 2021 ha respost a l’excepcionalitat que ha provocat la pandèmia en les vides de tothom i ha comptat amb la participació de quatre pallasses llatinoamericanes que disposen d’una llarga experiència en pallasseria social, la tasca d’aconseguir somriures i riallades en contextos d’urgència emocional, situacions d’exclusions socials o vulnerabilitat, entre d’altres.

Des del Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa, i en el marc del projecte “Bombo al Circ“, s’han sumat a la iniciativa donant suport i acompanyament a un grup de persones vinculades a l’SPAI (Servei Integral per a les Conductes Addictives), que ja realitza altres activitats a l’equipament. El dijous 11 de novembre es va realitzar al Centre Cívic el taller titulat “La risa compañera”, conduït per la pallassa xilena Natalia Rammsy. Una activitat enfocada a l’acompanyament des del riure, el joc, les emocions i el treball en equip, on es va crear un espai amorós per compartir, curar, reflexionar i descobrir l’art com una eina de transformació social.

Tal i com expliquen des de la Casa Amèrica Catalunya: l’humor, invencible i perpetu, sempre generós, ens recorda que també és aquí per ajudar-nos a refer-nos dels temps o episodis més difícils de la nostra existència. No és dins de cap farmaciola, però actua com el millor dels medicaments.

 [Font: Ajuntament del Prat de Llobregat – Notícies]