A més de les classes de llengua, matemàtiques o geografia, aquests dies els alumnes de 4t de Primària de l’escola Baldiri i Reixac de Barcelona han dedicat part de la jornada escolar a pintar. A pintar taules de cultiu fetes per persones usuàries del Servei Prelaboral de Salut Mental Gràcia.

Gràcies al projecte “Mans a terra”, impulsat per l’ajuntament de la capital catalana i Barcelona Activa, l’escola i el Servei Prelaboral fa dos anys que col·laboren. Els i les usuàries fan les taules de cultiu al taller de fusteria del servei i els alumnes les fan servir per a l’hort del centre educatiu.

Amb ‘Mans a terra’ tots els implicats donen i reben del que han après: les persones beneficiàries dels projectes es converteixen en productores i consoliden competències que adquireixen (en aquest cas, al Servei Prelaboral), i l’alumnat, a més d’aprendre a cultivar i mantenir l’hort, se’n coresponsabilitza de la posada en marxa, seguiment i difusió.

Alhora es fomenta el consum responsable i conscient, la producció sostenible d’aliments i l’agroecologia, així com valors i competències clau com el treball en equip, la convivència, la responsabilitat, el respecte, l’acceptació de les diferències, les habilitats socials i comunicatives, la superació, la capacitat d’aprenentatge i de demanar ajuda, la confiança, l’esforç, la constància i, sobretot, l’autoestima.

alumnes escola Baldiri Reixac pinten les taules de cultiu fetes al Servei Prelaboral Salut Mental Gràcia