La Fundació iSocial va presentar el passat 22 de novembre l’informe sobre Innovació tecnològica i serveis socials durant un acte a l’auditori de l’empresa de NTT Data, a Barcelona. ATRA Associació som patrons fundadors d’iSocial i aquest és el primer informe d’aquestes característiques al nostre sector, un estudi que pot crear tendència i ser una guia per al sector social, l’administració, les universitats i els agents tecnològics.
L’obertura de l’acte va ser a càrrec de Sra. Montse Cervera, presidenta de la Fundació iSocial, seguit de la presentació de l’informe a càrrec del Sr. Toni Codina, director de la Fundació.
El Sr. Miquel Estapé, director d’Estratègia i Innovació de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) va presentar les oportunitats, riscos i reptes de la innovació tecnològica pel sector dels serveis socials establint les persones com a vèrtex central i entenent que la tecnologia és un mitjà i no un fi. També va destacar la importància de les dades i de la gestió d’aquestes per a un correcte funcionament de les organitzacions dels serveis socials, tant públiques com del tercer sector.
La Sra. Mariola Dinarès va conduir tota la jornada, moderant també el debat que es va realitzar sota el títol “Aprenent dels Atrevits”. Al debat, a més del Sr. Estapé, hi van participar Sr. Albert Giralt, Director General de l’empresa Avinent, i Sr. Mikel Palazuelos, responsable de Health & Social Care de NTT Data. La cloenda de l’acte va ser amb el Sr. Lluís Torrens, Secretari d’Afers Socials i Famílies, del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.
L’informe presentat per iSocial durant la jornada repassa els diferents camps emergents d’innovació tecnològica dels serveis socials: la comunicació i l’acompanyament remots, l’empoderament i l’auto-gestió, la millora de l’autonomia personal i la intel·ligència organitzacional.
A través d’una formulació de propers passos a seguir, la Fundació iSocial planteja 20 propostes adreçades a les organitzacions catalanes i espanyoles dels sector dels serveis socials, per a seguir endavant i amb ànims d’enfocar l’entorn tecnològic dels serveis socials per no ignorar l’ús i l’eficiència que comporta la utilització de la tecnologia. Entre aquestes 20 propostes, la Fundació iSocial reclama a les administracions que cal redefinir les carteres de serveis socials per incorporar-hi les modificacions que l’ús d’eines digitals comporta.