Acompanyada de l’eurodiputada Diana Riba i la consellera d’ERC del districte de Gràcia Olga Hiraldo, la consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Tània Verge, va visitar divendres passat la seu de Grup ATRA per conèixer l’entitat i, en especial, els programes que tenim en l’àmbit de les dones i l’equitat de gènere, com ara Persianes amb Ànima.

Maite Tudela i Roger Vilomara, codirecció del Grup ATRA, van oferir una panoràmica general de les principals àrees d’actuació de l’entitat, tot posant en valor el compromís que sempre s’ha mantingut amb les persones i amb la societat. En aquest sentit, també van exposar al grup de polítiques republicanes el nostre compromís amb les dones. Tudela va explicar que fa cinc anys vam crear una àrea específica per acompanyar dones en situació de vulnerabilitat social, dones que sovint viuen una doble discriminació i que es veuen travessades per múltiples violències. Comptem amb diversos programes en favor de la igualtat i la promoció de les dones i des d’on desenvolupem espais de protecció i empoderament.

Persianes amb Ànima

El projecte comunitari Persianes amb Ànima va despertar especial interès entre les representants polítiques. La seva responsable, Blanca Olivares, i l’alumna i membre de l’equip de P.A. Wendy Rojas, van explicar quines sinèrgies es generen amb la comunitat i els barris i què implica per a les dones i les artistes que hi participen. Després, Tània Verge i la resta de polítiques van poder veure de primera mà una de les darreres intervencions de P.A.: La Farándula, projecte impulsat per Yolanda Fuster i Jessica Gallego el 2007.

Especialitzada en la representació d’actrius i actors, aquesta empresa està formada ara per nou dones. Blanca Olivares i Wendy Rojas van explicar a la consellera de la Generalitat el significat del dibuix que havien fet per a la persiana del local de La Farándula, al carrer Badia, una il·lustració que pretén recollir l’essència del comerç, en aquest cas, plasmar l’energia femenina, que és dinàmica, sensible i plena de força.