Aquest 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, volem fer un reconeixement a les dones que formen Grup ATRA. Volem agrair la seva vàlua, la seva dedicació i el seu compromís. Volem reivindicar el seu paper clau i retre’ls-hi un modest homenatge.

Per això, des de la Comissió d’Igualtat els hi vam demanar que compartissin amb nosaltres algun adjectiu que creuen que les defineix i que, alhora, les connecta amb l’entitat. D’aquest exercici col·laboratiu n’ha sorgit la campanya #JuntesSomGrupATRA.

Perquè juntes sumem. Juntes som millors. Juntes arribem més lluny. I és que, tal i com arrenca la declaració institucional redactada pel Govern de la Generalitat, “al llarg de la història els drets de les dones no han estat atorgats, sinó que han estat guanyats mitjançant l’organització col·lectiva i la mobilització de les dones mateixes”.

El vídeo que hem elaborat és un petit viatge a través de les treballadores de Grup ATRA. A partir de les nostres imatges, però també dels trets que ens defineixen i que, de retruc, caracteritzen l’entitat. Perquè l’entitat som totes les que la formem.

Però aquest 8 de Març també volem apel·lar als homes. Reclamar la seva implicació per combatre el masclisme. Defensar el seu paper actiu en un feminisme que ens farà més lliures. Perquè construir i consolidar una societat on s’exerceixi de manera efectiva la igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes és possible i responsabilitat de tothom.