La Fundació Pinnae va anunciar la passada setmana els 24 projectes seleccionats a la 4a Convocatòria d’Impuls pel Territori, i el nou projecte “Joves Garraf” d’ATRA Associació ha estat un dels escollits. L’objectiu de la convocatòria és oferir suport a aquelles organitzacions que treballen en xarxa per fer front a les principals mancances i reptes de la nostra societat, amb un ferm compromís vers tot el teixit social de la zona de la Vegeria del Penedés.

És la quarta vegada que se celebra aquesta crida, però en aquesta ocasió s’ha obert per primer cop a projectes d’àmbit cultural i artístic, propostes mediambientals i/o activitats esportives en clau d’inclusió i interculturalitat, a més a més de les de caire social, que havia atès en edicions anteriors.

El projecte “Joves Garraf” és un espai de trobada i acompanyament adreçat a joves i adolescents d’entre 14 i 25 anys, amb dificultats derivades d’un trastorn mental i residents a la comarca del Garraf. Oferirà un entorn de relació entre iguals, on es puguin generar dinàmiques de suport mutu, promovent vincles solidaris i inclusió comunitària; així com atenció a les famílies dels i les joves vinculats al programa.

Les activitats de “Joves Garraf” estaran organitzades en diferents àmbits com ara culturals i esportives (art, dansa, esports o ecologia), d’interacció social (assemblees, sortides o espais de trobada i comunicació grupal), de salut emocional (tallers d’hàbits saludables o de gestió emocional) o accions d’acompanyament i suport psicoeducatiu individual i familiar. Totes elles es realitzaran de dilluns a dissabte fora de l’horari escolar.

La Fundació Pinnae ha destacat la qualitat de les iniciatives presentades, i és que totes han aconseguit puntuacions molt altes segons els criteris d’avaluació. També s’ha lloat la tasca de les entitats socials que treballen al territori, dedicades a enfrontar els reptes socials que van sorgint.

Enhorabona a totes les entitats guardonades i moltes gràcies Fundació Pinnae! Aquest reconeixement ens omple d’alegria i ens ajudarà a seguir impulsant projectes responsables, comunitaris i inclusius, compromesos amb la societat i amb el territori.