Un any més torna la Caminada de la Federació Catalana de Drogodependències (FCD). En aquesta ocasió s’adaptarà a l’actual situació provocada per la Covid-19 i es proposen caminades descentralitzades en grups d’un màxim de 10 persones

Les caminades tindran lloc de forma simultània en els diferents territoris el dissabte 24 d’Octubre de 2020, de 10 a 12h. Cada entitat o grup participant definirà el seu recorregut, però es recomana una distància màxima de 7km, amb poc desnivell per tal que resulti assequible. En qualsevol cas, caldrà adaptar-la al nivell i l’experiència dels i les participants. La durada de l’activitat haurà de ser d’entre 1h i 2h, segons el rendiment del grup.

Les caminades poden comptar amb la participació de les persones usuàries i professionals, però també estan obertes a famílies o altres persones afins que vulguin donar suport a la causa, sempre que es mantinguin els protocols de seguretat establerts (una persona referent per grup, grups de màxim 10 persones, distància interpersonal de 2m i ús de mascareta si en algun moment no es pot mantenir la distància). 

Per inscriure cada caminada caldrà nomenar una persona de referència amb qui l’FCD es posarà en contacte i que serà qui filmarà una part de la caminada, doncs els diferents recorreguts es retransmetran en directe pel canal de youtube de la Federació. Un cop tancada la inscripció, es convocarà una reunió telemàtica amb les persones de referència de tots els grups per explicar bé el funcionament i aclarir dubtes, on també us podran ajudar a definir el recorregut.

La data màxima d’inscripció és el dia 9 d’octubre i podeu realitzar-la a través del següent formulari. 

L’objectiu d’aquesta caminada és fer visible que l’activitat física i l’esport són  una eina fonamental en els processos de prevenció, recuperació i inserció de les persones amb un trastorn per ús de substàncies, drogues o altres addiccions. I animar a persones, professionals i entitats, a fer-ne ús.

Des de l’FCD −de la que les nostres entitats ATRA i ATART formen part− es fomenta i facilita l’accés a la pràctica regular d’activitat física i d’esport, dirigida per persones expertes titulades que col·laboren amb els equips i les persones per a la millora del seu benestar i la seva salut. 

Per a més informació: fcd@fcd.cat i www.fcd.cat