Aquest mes de maig iniciem una nova edició de la formació en horticultura ecològica que es realitza a l’espai “Horta amb Gràcia”. Horta amb Gràcia és un hort urbà comunitari, ubicat al Barceloní barri d’Horta, que ha recuperat un terreny buit i en desús, transformant-lo en una zona verda on el conreu d’hortalisses, herbes aromàtiques i plantes medicinals ha esdevingut el protagonista. Però és també un espai d’aprenentatge hortícola que fomenta la biodiversitat basada en criteris ecològics i mediambientals.

La formació està organitzada i gestionada pel Servei Prelaboral Salut Mental Gràcia, i va dirigida a persones amb problemes de salut mental en edat laboral, amb la intenció de fomentar la seva inserció social i laboral. A més, pretén crear sostenibilitat ambiental, solidaritat veïnal i enfortiment del teixit associatiu.

El curs compta amb una part teòrica, de 30 hores, i una part pràctica, de 100 h. La part teòrica es realitzarà al Servei Prelaboral Salut Mental Gràcia, ubicat al C/ Tordera 34, i la pràctica es durà a terme a l’hort urbà, ubicat ala Carretera Alta de Roquetes 56-58. Alguns dels punts clau del temari del curs seran: introducció a l’agricultura ecològica, planificació i posada en marxa de l’hort, les pràctiques agrícoles, els problemes de l’hort, l’horticultura durant tot l’any o els arbres fruiters.

El projecte “Horta amb Gràcia” s’emmarca dins el programa Mans al Verd de l’Ajuntament de Barcelona, que recull i impulsa les iniciatives per implicar la ciutadania, les entitats i les empreses de Barcelona en la promoció i la conservació de la biodiversitat i els espais verds de la ciutat.

Dades sobre la formació:

  • Durada: 130h (30h teòriques + 100h pràctiques).
  • Dates: Maig de 2023 a Juliol de 2023.
  • Horari teoria: Dimecres, de 9 h a 11 h.
  • Horari pràctica: Dilluns i divendres, de 9 h a 12 h.
  • S’atorgarà un certificat d’aprofitament.

 Informació i inscripcions: