L’espai Horta amb Gràcia acollirà els mesos de gener i febrer de 2024 una formació de poda d’arbres fruiters. Aquest curs pretén donar a conèixer els fonaments de la poda d’arbres fruiters, així com fomentar que l’alumnat adquireixi destresa en la utilització de les eines necessàries per a la poda. Es duu a terme en l’època de l’any més recomanada per realitzar a aquesta activitat, situada entre principis de gener i finals de febrer.

La formació compta amb una part teòrica, de 9 hores, i una part pràctica, de 22 hores. La part teòrica es realitzarà al Servei Prelaboral Salut Mental Gràcia, ubicat al C/ Tordera 34, i la pràctica es durà a terme a l’hort urbà “Horta amb Gràcia”, ubicat a la Carretera Alta de Roquetes 56-58. Alguns dels punts clau del temari del curs seran: Principis generals de la poda, tipologia de poda, formacions vegetatives i fructíferes, eines de la poda i fitxes dels fruiters de l’hort.

L’Horta amb Gràcia, on es durà a terme l’activitat, és un hort urbà comunitari, ubicat al Barceloní barri d’Horta, que ha recuperat un terreny buit i en desús, transformant-lo en una zona verda on el conreu d’hortalisses, herbes aromàtiques i plantes medicinals ha esdevingut el protagonista. Però és també un espai d’aprenentatge hortícola que fomenta la biodiversitat basada en criteris ecològics i mediambientals.

El curs està organitzat i gestionat pel Servei Prelaboral Salut Mental Gràcia, i està dirigit a persones amb problemes de salut mental en edat laboral, amb la intenció de fomentar la seva inserció social i laboral. A més, pretén crear sostenibilitat ambiental, solidaritat veïnal i enfortiment del teixit associatiu.

Dades sobre la formació:

  • Durada: 31h (9h teòriques + 22h pràctiques).
  • Dates: Gener de 2024 a Febrer de 2024.
  • Horari teoria: Dimecres, de 9 h a 10.30 h.
  • Horari pràctica: Dilluns i divendres, de 9 h a 11 h.
  • S’atorgarà un certificat d’aprofitament al finalitzar la formació.

 Informació i inscripcions:

Hort amb Gràcia és un projecte que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.