No existeix una manera única de concebre i viure la masculinitat. Reflexionar sobre els impactes que tenen en les nostres vides determinades maneres de ser homes ens ajudarà a millorar les nostres relacions socials i personals. Per això, des del Programa Actua i el Club Social Garraf iniciem aquesta primavera tallers sobre noves masculinitats.

Les noves masculinitats o masculinitats alternatives són alternatives al model de masculinitat tradicional hegemònica a les societats androcèntriques i patriarcals. Fins fa poc temps, molts aspectes dels models de masculinitat dominants no eren objecte de debat, revisió o anàlisi crítica. És necessari tenir en compte les noves masculinitats per poder fer una reflexió crítica sobre el concepte de masculinitat, analitzar els seus efectes i les seves conseqüències, i plantejar maneres diferents de relacionar-nos amb nosaltres mateixos i amb l’entorn que ens envolta.

Aquesta setmana es realitzaran dues sessions informatives, una al Garraf i una a Barcelona; i al mes de maig començaran els tallers. Unes trobades adreçades a homes que proposen deconstruir i repensar les masculinitats normatives. En aquest espai segur intercanviarem idees i pensaments sobre què és la masculinitat i com hem socialitzat al llarg de les nostres vides. Desmuntarem l’ideal de la masculinitat hegemònica i identificarem els avantatges de la igualtat entre homes i dones. Crearem un espai proper on deixar anar els mandats del patriarcat i des d’on començar a construir noves formes de relacionar-nos.

A finals d’any posarem en comú tot el treball fet durant aquests tallers, conjuntament amb el Grup Emmirallades del programa Actua Dona. Compartirem experiències i vivències, i crearem un espai de diàleg i debat.