Aquest mes de març està farcit d’activitats amb motiu del 8M. Entre elles, una nova inauguració de l’exposició de “Persianes amb Ànima” a l’Ajuntament de Gràcia (Plaça de la Vila de Gràcia 2, 08012, Barcelona). La inauguració serà el dia 14 de març a les 19h i l’exposició estarà oberta al públic del 14 de març al 4 d’abril, de dilluns a divendres de 9 h a 20 h.

“Persianes amb ànima” és un projecte comunitari de creació artística col·laborativa que promou la inclusió social i laboral de dones en situació de vulnerabilitat social. Les participants aprenen, a través de l’art urbà, una nova professió que els pot obrir portes al món professional, i els permet enderrocar estereotips.

Aquest projecte transformador de les persones i els entorns s’ha dut a terme durant el 2022 amb la col·laboració de comerços del barri del coll, de la mà de l’associació Coll Amunt, i durant aquest 2023 amb comerços vinculats a l’Associació de Comerciants del Portal de la Llibertat. És un projecte gestat i desenvolupat al Barri de Gràcia, fortament arrelat al territori, i és per això que ens fa especial il·lusió exposar a l’Ajuntament del Districte. Coincidint, a més, amb la inauguració de la sala on s’ubicarà l’exposició durant 3 setmanes.

L’exposició està formada per una trentena d’instantànies realitzades pel fotògraf Kike Planelles. Les imatges reflecteixen l’ànima de les dones protagonistes d’aquest projecte i el seu procés de canvi. Un abans i un després d’utilitzar l’art com a eina d’empoderament femení i d’incidència social.

 

 

Persianes amb Ànima - Ajuntament Gràcia