Reprenem la temporada de l’Horta amb Gràcia aquest proper mes de març per continuar gaudint del que més ens agrada: la creació i gestió d’un hort urbà comunitari, on el conreu d’hortalisses, herbes aromàtiques i medicinals esdevé el protagonista.

L’Horta amb Gràcia és una formació organitzada i gestionada pel Servei Prelaboral Salut Mental Gràcia, que desitja crear sostenibilitat ambiental, solidaritat veïnal i enfortiment del teixit associatiu. És un espai d’aprenentatge hortícola que fomenta la biodiversitat basada en criteris ecològics i mediambientals, tot desenvolupant una formació destinada al col·lectiu de persones amb trastorn mental.

D’aquesta manera, es facilita que aquestes persones iniciïn un procés de rehabilitació que n’afavoreixi la inserció sociolaboral posterior i es promouen les relacions amb les persones del barri. Aquest projecte cerca, alhora, impulsar una iniciativa veïnal, social i comunitària: un espai obert al barri, de participació, de trobada i de suport mutu, on poder compartir activitats d’interès, relacionades amb l’agricultura ecològica, l’alimentació sana, la sostenibilitat i el reciclatge.

Horta amb Gracia s’emmarca dins el programa municipal Pla de Buits Urbans amb Implicació Territorial i Social (Pla BUITS) de l’Ajuntament de Barcelona, que té l’objectiu de dinamitzar terrenys en desús de la ciutat, a través d’activitats d’interès públic de caràcter provisional, impulsades per entitats públiques o privades sense ànim de lucre, afavorint la implicació de la societat civil en la regeneració i dinamització del teixit urbà.

Dades sobre la formació:

  • 200h (60h teòriques + 140h pràctiques)
  • Lloc: Passeig de la Vall d’Hebron 249, 08035 – Barcelona / C. Tordera 34, 08012 – Barcelona
  • Horari: dilluns, dimecres i divendres, de 10 h a 13 h.
  • Durada: Març 2021 – Juliol 2021
  • S’atorgarà un certificat d’aprofitament.

Informació i inscripcions:

Telèfon: 93 461 57 61
Tríptic
Correu electrònic: prelaboral@smgracia.org / hortaambgracia@smgracia.org