La passada setmana Betevé va emetre un reportatge sobre l’espai Horta amb Gràcia de Salut Mental Gràcia. Persones usuàries i voluntàries del projecte van ser entrevistades, així com la Raquel Pérez, coordinadora de l’hort. Totes elles van destacar la importància de l’Horta amb Gràcia com a espai comunitari i participatiu, de relació i trobada obert al barri. Podeu recuperar el reportatge aquí:

Horta amb Gràcia és un hort urbà comunitari que ha recuperat un espai buit i en desús, transformant-lo en una zona verda on el conreu d’hortalisses, arbres, herbes aromàtiques i plantes medicinals ha esdevingut el protagonista. És un espai d’aprenentatge hortícola que fomenta la biodiversitat basada en criteris ecològics i mediambientals, on es desenvolupa una formació destinada al col·lectiu de persones amb trastorn mental.

Però aquest projecte s’ha convertit, també, en un espai obert al barri, una iniciativa veïnal, social i comunitària, on poder compartir activitats d’interès, relacionades amb l’agricultura ecològica, l’alimentació sana, la sostenibilitat i el reciclatge. Així doncs, Horta amb Gràcia anima a més entitats, col·lectius i persones voluntàries a compartir aquesta experiència i sumar-se a fer hort.

Horta amb Gràcia s’emmarca dins el programa municipal Pla de Buits Urbans amb Implicació Territorial i Social (Pla BUITS) de l’Ajuntament de Barcelona, que té l’objectiu de dinamitzar terrenys en desús de la ciutat, a través d’activitats d’interès públic de caràcter provisional.