Grup ATRA ha viatjat recentment a Escòcia amb motiu de la segona edició de l’InnoTrip de la Fundació iSocial, per conèixer sobre el terreny diferents iniciatives en el camp de l’acció social. Durant tres dies, una trentena de representants de les entitats membres d’iSocial han pogut descobrir noves maneres de fer front a problemàtiques socials comunes.

Alhora l’experiència també ha servit per enfortir la xarxa entre les pròpies entitats participants. “Ha estat molt enriquidor, no només per conèixer organitzacions i projectes d’altres països, sinó per compartir coneixements i establir sinergies entre nosaltres”, assegura Judith Sanjuan, sotsdirectora de Grup ATRA.

El sistema escocès de serveis socials i de les cures, segons detallen des de iSocial, “és internacionalment reconegut per promoure la implementació de diferents models i iniciatives de caràcter innovador”. Representants del govern escocès van donar la benvinguda a les 16 entitats que conformaven l’expedició i van explicar els trets principals dels serveis socials i de la salut escocesos i el fenomen de les empreses socials. Entre els diferents projectes que va conèixer de primera mà Judith Sanjuan i que abracen els àmbits de la salut mental, el sensellarisme o la discapacitat, destaca Penumbra Mental Helth, una entitat que ofereix suport a través de la inclusió comunitària i el suport entre iguals.

La primera edició de l’InnoTrip, el 2023, va tenir lloc als Països Baixos i Grup ATRA també hi va ser present. La proposta d’iSocial compta amb el suport del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya.